Programma Ballonfestival Hardenberg 2017

27e Ter Steege Ballonfestival Hardenberg

Donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 juni kon u voor de 27e keer genieten van het jaarlijkse Ter Steege Ballonfestival Hardenberg. Vanwege de weersomstandigheden gingen er op donderdag helaas geen ballonnen de lucht in. Op vrijdag en zaterdag kon er wel genoten worden van een kleurrijk spektakel!

Special Shapes
Ook dit jaar kwamen er weer verschillende bijzondere ballonnen naar Hardenberg. Vele prachtig gekleurde ballonnen en natuurlijk een aantal spectaculaire special shapes, zoals de Smurf, Garfield en een Russische Matroesjka. Helaas kon de motor vanwege de harde wind niet worden uitgepakt.
Als primeur voor het festival kreeg de Plopsa-luchtballon zijn Nederlandse luchtdoop en maakte voor de eerste keer in Nederland een vaart. Op deze ballon staan onder andere Samson, Bumba en Kabouter Plop afgebeeld.

Maya de Bij en inloopballon
Ter gelegenheid van de nieuwe Plopsa-ballon kwam Maya de Bij als mascotte mee naar Hardenberg. Kinderen konden meedoen aan een kleurwedstrijd en natuurlijk was er een mogelijkheid om op de foto te gaan met Maya de Bij. O

Nightglow met Lasershow
Vanwege het weer konden de Nightglow en Lasershow helaas niet doorgaan. Wij hopen volgend jaar op betere weersomstandigheden.

 

vechtpark zomermaand Hardenberg

Het Ter Steege Ballonfestival maakt onderdeel uit van de Vechtpark Zomermaand.