Programma Ballonfestival Hardenberg 2018

Veel Special Shapes tijdens Ter Steege Ballonfestival


Op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 juni vindt voor de 28e keer het jaarlijkse Ter Steege Ballonfestival Hardenberg plaats. Op het evenemententerrein aan de Vecht worden iedere avond vanaf ongeveer 19.30 uur zo’n 30 tot 35 kleurrijke heteluchtballonnen opgeblazen, deze zullen één voor één het luchtruim kiezen.

Special Shapes
Bijzonder dit jaar is het grote aantal Special Shapes: luchtballonnen in een bijzondere vorm. Naast de vele prachtig gekleurde ballonnen zullen Garfield, de Smurf, het Piraatje en Baby Lente, een Kat, een Ui en een Ei drie avonden aanwezig zijn.

Op zaterdag pakken wij uit met Babette, Funny Bunny, een Oog, het Kuiken en het hoofd van Van Gogh. En wat dacht u van een schattige Neushoorn en de imposante Motor! De Motor is 38 meter hoog en 44 meter breed en qua omvang vergelijkbaar met een flatgebouw van 10 verdiepingen. Eén wiel is al even groot als een normale luchtballon. Met ballonnen uit Nederland, België en Duitsland is het een internationaal gezelschap! Op de website van Ballonfestival Hardenberg zijn alle ballonnen te zien.

Plopsa en miniatuurballonnen
De Plopsa-luchtballon zal op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond varen en op zaterdag een echte Plopsa-mascotte mee naar Hardenberg nemen. Kinderen kunnen de mascotte de hand schudden en natuurlijk is er een mogelijkheid om op de foto te gaan. Plopsa stelt ook kaarten voor Plopsa Indoor Coevorden ter beschikking voor de verloting “Boer van de Dag”: onder alle eigenaren van het land waar de luchtballonnen landen zullen 4 toegangskaarten worden verloot.

Nadat de luchtballonnen op zaterdagavond zijn opgestegen zal er met miniatuurballonen worden gevaren over het evenemententerrein. Ook zal een grote stoomlocomotief-ballon worden opgezet. Deze ballon zal niet gaan varen, maar het volblazen van deze imposante ballon zal een geweldig schouwspel zijn.

Nightglow met Lasershow
Wanneer de piloten op zaterdagavond weer terug zijn pakken zij hun ballonnen weer uit om u rond 23.00 uur te trakteren op een prachtige Nightglow op het evenemententerrein aan de Vecht! Dit jaar in combinatie met een geweldige lasershow. Om deze spectaculaire Nightglow mogelijk te maken heeft hoofdsponsor Ter Steege een extra sponsorbedrag beschikbaar gesteld.

Feestprogramma
Naast het opstijgen van de ballonnen is er drie dagen lang een geweldig feestprogramma op en rond de Vecht. Met optredens van de Kisjeskearls en BTW Band (donderdag), Qmusic – The Party (vrijdag) en Top 40 band Popgunnn en The Jumping Jacks (zaterdag). Daarnaast vindt op zaterdag de Brunink Drakenbootrace op de Vecht plaats en is er ’s middags het Speciale Feest in de tent.

Kortom, drie dagen feest tijdens het Ter Steege Ballonfestival!

Meer informatie vindt u in de Veelgestelde vragen.

 

programma ter steege ballonfestival

Het Ter Steege Ballonfestival maakt onderdeel uit van de Vechtpark Zomermaand.