HARDENBERG – De 30 ste editie van het Ter Steege Ballonfestival Hardenberg dat gepland stond op 25, 26 en 27 juni 2020 gaat niet door. De maatregel die de Nederlandse overheid sinds gisteravond oplegt met betrekking tot het coronavirus betekent dat alle evenementen die gepland stonden tot 1 september worden afgelast.

“Vanzelfsprekend volgen wij de maatregelen vanuit de Nederlandse overheid en dat betekent dat de jubileumeditie van het Ter Steege Ballonfestival Hardenberg dit jaar niet door zal gaan. Het is een enorme teleurstelling, omdat wij weten hoe geliefd dit ballonfestival ieder jaar is en hoe vele duizenden mensen hier naar uitkeken. Maar we mogen de huidige situatie met het coronavirus niet negeren. Hierbij staat de veiligheid en gezondheid van alle deelnemers, bezoekers en vrijwilligers voorop”, laat de organisatie weten.

Dit besluit heeft betrekking tot alle activiteiten die in het kader van het Ter Steege Ballonfestival Hardenberg zouden plaatsvinden: de ballonnenvaarten, de muziekavonden inclusief Het Speciale Feest voor mensen met een beperking en de Brunink Drakenbootrace op de Vecht. De 30 ste editie van het Ter Steege Ballonfestival Hardenberg schuift door naar het laatste weekend van juni 2021.